"Відбір генпідрядника з добудови нового корпусу «ОХМАТДИТ» має відбуватися прозоро"

7 серпня 2015

Віктор Нестуля, координатор напрямку реформування державних закупівель, старший аналітик TransparencyInternational Україна, повідомив, що Transparency International Україна готова максимально контролювати процедуру відкритого відбору генпідрядника з добудови нового корпусу «ОХМАТДИТ». Про це він заявив на прес-конференції з оголошення початку тендеру.

Віктор Нестуля, координатор напрямку реформування державних закупівель, старший аналітик TransparencyInternational Україна.

«Ми почали співпрацю з державним підприємством і проаналізували тендерну документацію, яку воно запропонувало. Я наведу приклад тих наших вкрай важливих правок, які були враховані. Перша стосувалася того, що відповідальність за помилки друку несе учасник. Тепер ця норма виключена. Друга – це надання можливості учаснику виправляти формальні несуттєві помилки. Ці дві норми раніше використовувались у тендерній документації та дозволяли замовнику відхиляти будь-якого учасника. Сьогодні ж ми маємо ситуацію, коли ніяка кома, ніяка відсутність печатки або підпису не дасть права замовнику зманіпулювати», – сказав він. «Забезпечення цього всього комплексу вимог має створити в МОЗ нову процедуру, яка буде мати назву «прозорість», – підкреслив представник Transparency International Україна. – Я сподіваюся, що відбір генпідрядника стане синонімом саме цієї прозорості».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua