"Відкриття Олімпіади – не місце для траурних церемоній?"

26 липня 2012

РІЧНИЦЯ ТРАГЕДІЇ. Ізраїль наполягає на хвилині мовчання під час відкриття Олімпійських ігор у Лондоні. Вдови атлетів, що загинули від рук терористів на Олімпіаді в Мюнхені 40 років тому, прибули до Лондона з проханням вшанувати пам’ять загиблих саме на церемонії відкриття у п’ятницю. Раніше з аналогічним проханням до комітету звернулися політики Ізраїлю, США та Німеччини.

«Перш за все ми б хотіли передати їм петицію. Цей документ розмістили в Інтернеті, і за дуже короткий час його підписали 106 тисяч людей. Люди з усього світу, зі 155 країн теж вважають, що потрібно провести хвилину мовчання, або ще якийсь захід на згадку про 11 жертв у Мюнхені»,– каже вдова спортсмена.

Але президент комітету Жак Рогге заявив, що відкриття Олімпіади не є належним місцем для проведення траурних церемоній.

«Як ви знаєте, Міжнародний Олімпійський комітет вже відзначив річницю трагічної події в олімпійському селищі в понеділок. Я не знаю, про що йдеться в листуванні Рогге з політиками, але ми й далі організовуватимемо заходи пошани, як і обіцяли раніше», – заявив представник МОК Марк Адамс.

Комітет обіцяє провести траурну церемонію наступного тижня у ратуші Лондона. Проте ізраїльтяни вважають, що цього замало.

На Олімпіаді 1972 року в Мюнхені 11 ізраїльських атлетів, суддів та тренерів загинули від рук палестиньких бойовиків із угруповання «Чорний вересень».

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua