"Відьми злетілись на Хелловін"

29 жовтня 2015

Можна починати боятися. Яке свято — такі й фільми. Ось і прем'єра «Останнього мисливця на відьом» відбудеться сьогодні, 29 жовтня, напередодні Хелловіна в кінотеатрі «Сінема Сіті Київ». Тож, тим, хто хоче полоскотати свої нерви, слід першими займати місця в кінозалі.

Магія і містика нині в моді. Тому творці фільму намішали у ньому справді гримучу суміш: чаклунство, монстри, підступність, зради, відьомські чари... А чого вартий акторський склад! У багатьох з них за плечима «Гра престолів», «Володар кілець», «Темний лицар», «Хоббіт» та «Хроніки Ріддіка». Наприклад, молодого священика грає Елайджа Вуд — знаменитий Фродо з «Володаря кілець». А Роуз Леслі (Хлоя — відьма) відома нам з «Гри Престолів».

Головний серед них, зрозуміло, Він Дизель (він же продюсер). Його амплуа, харизма і ореол героя-супермена ідеально підійшли для ролі Колдера — останнього члена Ордена Хреста і Сокири, який захищає світ від чаклунства. Приречений на безсмертя і охоплений спогадами про минуле, він ось уже 800 років бореться зі злом.

 Кадр із фільму "Останній мисливець на відьом"

При створенні картини не пошкодували коштів на вражаючі спецефекти. Окрім новітньої комп'ютерної графіки, фільм рясніє й дивовижними фізичними ефектами: від стін, що розколюються, до щупалець, що підхоплюють з підлоги, — за них відповідав Пітер Чесні. Одним  із найскладніших завдань було створення Охоронця в'язниці монстрів. У підсумку вигадали 4,5-метрову фігуру з дерева, кісток і шкур на металевому каркасі, яку для мобільності поставили на сегмент американських гірок.

Чимало ефектів винайшли спеціально для цього фільму — серед них складна система, за допомогою якої показано літак, який  потрапив у громовицю, екзотичні зілля і заметіль у Барі Пам'яті.

Правда, не зважаючи на спецефекти, дуже страшного кіно, не вийшло. Все досить передбачувано і, особливо, не інтригує. Хоча, основний посил зрозумілий — відьми як і  раніше живуть серед нас. А головний секрет у тому, що зовні вони не нагадують чудовиськ, а скоріше схожі на людей з унікальними здібностями. Тож придивіться уважніше до сусідки в кінозалі. А раптом вона вже потрапила до вашого розуму і  маніпулює вами? 

Настя ІВАНЦОВА
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua