"Відповідь буде адекватною "

4 вересня 2012

ПОЗИЦІЯ. Учора на засіданні уряду розглянуто питання про введення в Україні утилізаційного збору щодо товарів, на які поширюється дія утилізаційного збору в Росії. Напередодні урядового засідання Прем’єр-міністр Микола Азаров на своїй сторінці в соціальній Інтернет-мережі Фейсбук повідомив, що заплановано розробити проект двосторонньої угоди з Росією, де буде прописано умови незастосування утилізаційного збору щодо експорту з України так само, як і експорту з Росії.

«Уже на початку тижня уряд розгляне питання про введення аналогічного збору в Україні стосовно товарів, на які поширюється дія утилізаційного збору в Росії. Одне слово, наші дії будуть абсолютно адекватними діям наших російських партнерів», — цитує слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Говорячи про деякі аспекти внутрішньої ситуації в Україні, Прем’єр-міністр, зокрема, повідомив, що уряд надасть підтримку містам, які через закриття шахт позбулися надійного стійкого фінансування з бюджету.

«Ми обов’язково займатимемося тими містами, які через закриття шахт позбулися надійного стійкого фінансування з бюджету. Я знаю ситуацію в місті Красний Луч (Луганська область), і ми передбачимо в своїх планах відновлення цього міста», — запевнив глава уряду.

При цьому він наголосив, що уряд приділяє багато уваги розвитку вугільної промисловості та виділяє на це значні кошти. За словами Миколи Азарова, зараз у зв’язку з високими цінами на імпортний газ іде переведення ТЕЦ, котелень на водовугільну суміш: «Це означає одне: потреба у вугіллі зростатиме, а значить, вугільна промисловість повинна бути забезпечена всім необхідним для видобутку потрібних обсягів вугілля».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua