"Відповідальність покладено на місцеву владу"

10 лютого 2011

РЕГІОНИ
 

Керівники на місцях мають активізувати розвиток територіальних одиниць
 

Президент Віктор Янукович провів планові робочі зустрічі з головою Київської міськдержадміністрації Олександром Поповим та головою Луганської облдержадміністрації Володимиром Пристюком, в ході яких заслухав доповіді щодо соціально-економічного розвитку територій у 2010 році та поточної ситуації.

Київ
Ще одна станція метро


Так, Олександр Попов поінформував, що за друге півріччя 2010-го у столиці вдалося стабілізувати ситуацію, і отримати позитивні тенденції практично по всіх соціально-економічних показниках. Він повідомив, що київська влада планує цього року збільшити на 40% обсяги будівництва житла та розпочати програму, за якої половину вартості житла компенсуватиме уряд та місцевий бюджет. За словами голови КМДА, таких квартир буде збудовано 1550.

Говорячи про розбудови інфраструктури Олександр Попов зазначив: "У нас дуже серйозні програми, які ми активно реалізуємо. І на контролі, і в плані подальшої активної реалізації - проекти, пов'язані з підготовкою до Євро-2012. Окрім стадіону, який буде збудовано до 20-річчя незалежності України, ми також виконаємо істотний обсяг робіт, пов'язаний з благоустроєм центральних вулиць, фасадів, прилеглої території". Також заплановано протягом року завершити будівництво мостового переходу на Подолі та відкрити ще одну станцію метро, повідомляє прес-служба Президента.

Крім того, глава КМДА поінформував Президента про реалізацію проектів, пов'язаних з реформуванням житлово-комунального господарства, медичного забезпечення киян тощо. Чиновник повідомив, що цього року заплановано відкриття 100 амбулаторій сімейної медицини, які мають зробити первинну меддопомогу ближчою і доступною для людей. А у другому півріччі поточного року мають запрацювати соціальні картки киян.

За підсумками зустрічі керівник КМДА зазначив: "Ми отримали підтримку Президента у реалізації програм реформ і його пропозиції та рекомендації щодо активізації співпраці з Кабінетом Міністрів у вирішенні цих питань".

Луганщина
Медицина стане якіснішою


Під час зустрічі Президента з керівником Луганської ОДА йшлося, зокрема, про ефективну інвестиційну діяльність. Володимир Пристюк розповів про завдання, які наразі ставляться перед керівниками районів та міст Луганщини з метою активізації інвестиційної складової. Також йшлося про підготовку області до великого інвестиційного форуму, проведення якого заплановано на листопад 2011 року. Крім того, чиновник поінформував про співпрацю Луганської та Ростовської областей у рамках розвитку єврорегіону "Донбас".

Окрему увагу було приділено поліпшенню якості надання медичних послуг на Луганщині та тим крокам, які вже реалізуються в цьому напрямку. "Ми вже у минулому році закупили медичне обладнання, яке може якісно змінити ситуацію у Луганській області. Насамперед, за такими напрямками, як онкологія, серцево-судинні захворювання", - сказав Володимир Пристюк, додавши, що розроблено три програми зі створення відповідних спеціалізованих центрів.
 

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua