"Відповідальність за терор настане"

16 сiчня 2016

Вітчизняне зовнішньополітичне відомство рішуче засуджує серію жахливих терористичних актів, що сталися останніми днями, зокрема в Туреччині, Камеруні, Афганістані, Пакистані та Індонезії, та призвели до загибелі й поранень безневинних людей. Наші дипломати й суспільство співчувають родинам загиблих та бажають швидкого одужання пораненим. Про це йдеться у відповідній заяві МЗС.

«Ми наголошуємо на особливій важливості дієвих зусиль — як на міжнародному, так і національному рівнях — для попередження і протидії фінансуванню терористичної діяльності й терористичних організацій та невідворотного переслідування і покарання осіб або організацій, що надають таке фінансування у будь-яких формах і будь-якими засобами. Забезпечення реальної, а не декларативної співпраці держав і взаємної допомоги їхніх правоохоронних органів у попередженні злочину фінансування тероризму — це запорука подолання цього явища. Будь-яке сприяння цьому злочину державних органів або офіційних осіб має тягнути міжнародну відповідальність держав за вчинення злочину фінансування тероризму», — йдеться в документі.

Україна вживатиме заходи для активізації зусиль міжнародної спільноти у системній боротьбі з терористичною загрозою. Як непостійний член Ради Безпеки ООН, Україна приділятиме цьому особливу увагу. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua