"Відсьогодні вже можна придбати ялинку до Новорічних свят"

14 грудня 2015

Відсьогодні по всій Україні масово відкриватимуть ялинкові базари, про це повідомили в Держагенстві лісових ресурсів. Легальні ялинки та сосни матимуть спеціальну самоклейну етикетку зі штрих-кодом, що більш ніж вдвічі дешевша за пластмасові бирки. Вона кріпитиметься навколо стовбура, тож відірвану наклейку неможливо використати повторно.

Також дерева позначатимуть й спеціальними бирками, які залишилися у лісництвах з минулого року. Відповідно до етикетки або бирки, що кріпиться на новорічну ялинку, кожному деревцю у Єдиній державній системі ЕОД присвоюється індивідуальний номер та ведеться реєстр усіх заготовлених рослин. Новорічна ялиночка коштуватиме близько 70—150 грн.

Просимо всіх громадян бути свідомими та пильними, не купувати ялинки, які можуть бути заготовлені з порушенням законодавства та із завданням шкоди молодим насадженням, лісовим культурам і природі загалом. Про походження придбаної новорічної ялинки кожен охочий може дізнатися, ввівши номер із самоклейної етикетки або бирки на сайті підприємства оператора www.ukrforest.com. безкоштовно.

Про факти незаконного вирубування ялинок просимо повідомляти на гарячу лінію Держлісагентства й обласних управлінь лісового та мисливського господарства.

Бажаємо всім гарних новорічних свят!

ТСН 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua