"Військова галузь об'єднає україно-китайські інтереси "

13 серпня 2011

СПІВПРАЦЯ. Прем’єр-міністр Микола Азаров закликав керівництво КНР поглиблювати співпрацю з Україною у галузі авіабудування. Про це він заявив під час зустрічі з начальником Генерального штабу Народно-Визвольної армії Китаю Бінде Ченем. Саме в авіакосмічній галузі зосереджено найперспективніші напрямки для військово-технічної співпраці між КНР і Україною. 

«Особливо хотів би звернути увагу на авіабудування. Китайській авіабудівній корпорації і державному підприємству «Антонов» необхідно поглиблювати співпрацю. Ми можемо співробітничати у створенні важкого транспортного літака», — зазначив Прем’єр.

Звертаючись до представників китайської делегації, він також повідомив про презентацію модернізованого українським підприємством «Мотор Січ» вертольота Мі-8Т. «Я був дуже здивований високою економічністю наших двигунів — порівняно із зарубіжними аналогами український двигун за однакової потужності споживає на 18% менше пального», — підкреслив глава уряду.

Він також висловив упевненість у розвитку українсько-китайської співпраці у сфері розробки різних видів озброєнь і військової техніки: «Зокрема у створенні великотоннажних кораблів, танкобудуванні, розробці засобів ППО. Україна має великий потенціал у сфері радарної техніки — знаменитий «Стелс» чудово розпізнається нашими радарами», — додав Прем’єр-міністр.

Загалом візит такого рівня до України розглядається як серйозний крок з активізації двосторонніх відносин, передає УНІАН. Як і те, що китайське керівництво приділяє велику увагу співпраці з Україною.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua