"Військові посилюють оборону Маріуполя "

15 липня 2015

Загострення ситуації в зоні проведення антитерористичної операції, зокрема в районі Маріуполя, стало головною темою засідання Воєнного кабінету Ради національної безпеки і оборони, яке відбулося під головуванням Президента Петра Порошенка.

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко доповів про складну обстановку, що склалася у зоні АТО, де фіксують нарощування та перегрупування сил противника на потенційно небезпечних напрямках.

Поблизу міста вояки передають свої навички цивільним. Фото з сайту radiosvoboda.ua

Фахівець спростував заяви про те, що внаслідок проведення операції біля селища Широкине має бути відведено важку техніку, підрозділи Збройних сил і Національної гвардії від Маріуполя. «Що стосується Маріуполя, то, навпаки, плануються заходи щодо посилення оборони міста, здійснюється планова ротація підрозділів — заміна тих, які потребують доукомплектування і відновлення навичок, на боєздатні підрозділи, які зараз заходять і приймають відповідну зону відповідальності», — повідомив Віктор Муженко.

Президент Петро Порошенко наголосив, що буде посилено оборону Маріуполя для захисту міста у випадку порушення супротивником мінських зобов’язань. «Підрозділи морської піхоти, які пройшли відповідний вишкіл, за погодженням зі мною зараз також візьмуть участь у забезпеченні оборони Маріуполя і виконанні мінських домовленостей», — цитує слова глави держави його прес-служба.

Президент зазначив, що зростання напруги на лінії зіткнення на Донбасі дивним чином синхронізувалось зі спробою дестабілізувати ситуацію у глибокому тилу. 

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua