"Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підпишуть угоди про прикордонне співробітництво і не тільки"

17 жовтня 2011

ФОРУМ. Під час другого Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму, який відбудеться 18 жовтня в Донецьку за участю президентів двох країн, будуть підписані угоди про прикордонне співробітництво України і Російської Федерації, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на  прес-службу Кремля.

«Передбачено підписання ряду двосторонніх документів, у т.ч. міжурядових угод про порядок перетину російсько-українського державного кордону жителями прикордонних регіонів і про співпрацю та і взаємодію у сфері розвитку пунктів пропуску через російсько-український державний кордон», ─ йдеться в матеріалах до зустрічі президентів.

Також у Кремлі відзначають, що майбутній захід у Донецьку повинен стати майданчиком для конструктивного обміну думками з актуальних питань двосторонніх відносин. «На форумі заплановано дискусію з таких важливих тем, як стан і перспективи розвитку прикордонного співробітництва, міжрегіональні науково-технічні зв’язки, російсько-українська взаємодія в галузі промисловості. Очікується, що будуть обговорені також питання транспорту і природоохоронної діяльності», ─ зазначає  прес-служба російського Президента. 

Напередодні основної програми форуму в Донецьку відбудуться «круглий стіл» з питань російсько-українського співробітництва в сфері підтримки малого і середнього підприємництва, а також спільне засідання профільних комітетів ТПП Росії та України на тему «Виробничо-технологічна кооперація як умова модернізації економіки Росії та України».

«На полях» форуму заплановано проведення двосторонньої зустрічі Дмитра Медведєва і Віктора Януковича, в ході якої планується розглянути весь комплекс російсько-українського порядку денного, хід реалізації принципових домовленостей, в тому числі досягнутих у Завідово 24 вересня цього року.

Перший подібний форум за участю глав держав відбувся 4 жовтня 2010 р. в місті Геленджик. Тоді, зокрема, було прийнято Програму міжрегіонального та прикордонного співробітництва Російської Федерації та України на 2011 ─ 2016 рр. Третій Українсько-Російський міжрегіональний економічний форум відбудеться в Росії у 2012 р. Про місце його проведення буде оголошено в Донецьку.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua