"Віктор Янукович відвідає з державним візитом Грецію"

5 жовтня 2011

6-7 жовтня 2011 року відбудеться державний візит Президента України Віктора Януковича до Грецької Республіки. Про це повідомив Глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін, передає прес-служба Глави держави.

Він наголосив, що це ─ перший державний візит до Греції Глави української держави з часу встановлення дипломатичних відносин між двома країнами, 20-річчя якого відзначатиметься на початку 2012 року.

Програмою державного візиту передбачено відвідання міст Афіни та Салоніки.

Також відбудуться переговори Президента України з Президентом Грецької Республіки Каролосом Папуліасом, Прем’єр-міністром Георгіосом Папандреу, Головою Парламенту Філіппосом Петсалнікосом.

До підписання планується низка двосторонніх документів, зокрема про повітряне сполучення, про співробітництво в галузях охорони здоров’я та юстиції, у сфері інвестицій.

Запланована також участь Глави держави в роботі представницького українсько-грецького бізнес-форуму.

Як повідомив  Сергій Льовочкін дана програма візиту дозволить обговорити весь спектр питань розвитку двосторонніх відносин. Візит має сприяти поглибленню міждержавного діалогу, інтенсифікації торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, розширенню туристичних обмінів, а також культурних і гуманітарних зв’язків.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua