" Вікуватимуть за гратами"

Павло КУЩ
14 вересня 2012

КУТУЗКА. Двоє членів організованої злочинної групи, яка здійснила в Донецькій області низку пограбувань банківських закладів, засуджені до довічного ув’язнення. Третій «банкір» — у міжнародному розшуку. А ще один спільник та його співмешканка загинули від рук своїх же колег.

Четверо безробітних жителів області недовго переймалися працевлаштуванням: узялися «бомбити» банківські заклади та відділення пошти в містах Авдіївка, Донецьк та Ясинувата. Як повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області, протягом двох років вони розжилися на суму понад 240 тисяч гривень, однак далі між компаньйонами раптом пробігла чорна кішка. Троє запідозрили свого колегу в тому, що той має намір не тільки «зав’язати» із сумнівним промислом, а й «здати» правоохоронцям усіх своїх спільників гамузом. Аби запобігти такому розвитку подій, вони порішили і «зрадника», і навіть його співмешканку.

Тіла загиблих компаньйони ретельно заховали, а одяг спалили. Втім, попри знищення слідів злочину, невдовзі правоохоронці в ході оперативно-слідчих дій затримали двох підозрюваних, а ось третій зумів накивати п’ятами. Згодом був суд, із першим рішенням якого прокуратура Донецької області категорично не погодилася. «Ясинуватський міськрайонний суд виніс вирок 35-річному та 25-річному членам організованої групи у вигляді позбавлення волі на 15 років із конфіскацією майна, — розповів прокурор відділу нагляду за дотриманням законів спецпідрозділами та іншими органами, що ведуть боротьбу з організованою злочинністю, Костянтин Ращупкін. — Через м’якість цього покарання прокуратура Донецької області подала апеляцію на вирок суду першої інстанції. Апеляційний суд Донецької області задовольнив апеляцію і змінив покарання на довічне ув’язнення. Нині вирок уже набрав законної сили». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua