"Вимушена посадка пілота-аматора"

Павло КУЩ
22 грудня 2012

ЧОМУ Я НЕ СОКІЛ? Слава конструкторів, які ще в позаминулому столітті майстрували й піднімали в повітря найперші моделі літаків, схоже, не давала спати жителю Донецької області. 53-річний умілець самотужки змайстрував примітивний літальний апарат і кружляв на ньому в небі густозаселеного краю. Причому пілот-аматор знайшов суто практичне застосування літачку: розпиляв добрива над полями.

Співробітники управління СБУ в Донецькій області затримали самодіяльного повітряного «аса», оскільки той не мав дозволу на польоти на зробленому власноруч і ніде не зареєстрованому апараті. Несанкціоновані прогулянки в небі, на переконання правоохоронців, могли призвести до сумних наслідків, адже, літаючи над житловими будинками та автомагістраллю, пілот реально загрожував життю мешканців області. А ще подібна самодіяльність у небі створювала небезпеку і для справжньої авіації, адже поряд розташовані повітряні коридори для пасажирських та транспортних літаків.

Літальний апарат у власника вже вилучили. Стосовно порушника повітряного простору за матеріалами, зібраними співробітниками СБУ, транспортна прокуратура порушила карну справу .   



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua