"Він був майстром фейлетону"

Валерій МЕЛЬНИК
16 грудня 2015

На Волині представники влади, громадськості, творчих спілок назавжди попрощалися із журналістом, письменником, краєзнавцем, видавцем Феодосієм Мандзюком.  Читачі уїдливих поетичних фейлетонів, гострих матеріалів на соціально-політичну тематику добре знають його творчий псевдонім — Кость Волинянка.

Народився Феодосій Мандзюк 25 вересня 1951 року у селі Гектари Горохівського району Волинської області. Вищу освіту здобув у Львівському державному університеті ім. Івана Франка на факультеті української філології. Працював у горохівській та луцькій районних газетах, в газеті «Радянська Волинь», «Молодь України», був редактором сатиричної газети «Нате», головним редактором тижневика «Луцький замок». Організував і успішно вів по підступному морю книговидання приватне видавництво «Волинян».

Прихильною до нього була і доля письменницька. «Специфічний дефіцит», «Дуля із знаком якості», «Звіриний суд», «Луцький замок на старих малюнках і фотографіях», «Чотири чортики пошили шортики», «Неправильні правила поведінки» — ці та ще два десятки інших книжок назавжди залишаться в бібліотеках волинян. Як і його остання книжка — «Легенди старого Луцька», де із витонченою майстерністю метра пера літературно оброблені маловідомі факти з життя обласного центру Волині, що вже стали легендами.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua