"Він уявляв африканський пляж"

Світлана ІСАЧЕНКО
14 лютого 2013

СЛАБКИМ НЕ ЧИТАТИ!

Так довго роздягненим не лежав під снігом ще ніхто у цілому світі

Усе виглядало так. Зима, мороз, Коломия, вкритий снігом міський Центральний парк ім. Кирила Трильовського. Молодий, спортивного вигляду чоловік поволі обвів поглядом усіх присутніх, що не спускали з нього стривожених очей (а зібралася ціла юрба закутаних у теплі шуби й куртки), і почав неспішно роздягатися, аж поки не залишився у самих капцях і плавках. Потім під зойки глядачів ліг обличчям униз на попередньо насипану кучугуру і без жодного руху і звуку дав засипати себе снігом. «Час пішов!» — почулося від столика, на якому таймер почав підклацувати секунди. Одразу кілька відеокамер намагалися взяти в кадр його обличчя — усміхнене і щасливе… Так тривало 1 годину й 20 секунд. Дехто з глядачів встиг добряче промерзнути. Потім він, живий і здоровий, казав у ті самі засніжені камери: «Увесь цей час уявляв розпечене сонцем літо…»

Житель Коломиї Олексій Гуцуляк побив попередній світовий рекорд перебування голої людини під снігом, випередивши рекордсмена з Японії аж на 20 хвилин! Тепер його прізвище у «Книзі рекордів Гіннесса», в категорії «Людина, унікальні можливості», що підтверджено відповідним сертифікатом. Окрім операторів кількох телеканалів, захоплююче видовище зафіксували члени експертної комісії, куди увійшли представники національного проекту рекордів, депутати Коломийської міськради, журналісти.

А до того Олексій був у «Книзі рекордів України», пролежавши торік у снігу 34 хвилини і 4 секунди. Щодня тренувався (пірнання в ополонку, обливання крижаною водою), у тому числі вдосконалюючи техніку медитування за порадами тибетських ченців. «Загартування взагалі додає життєвих сил і здоров’я», — каже любитель проводити час у кучугурах, до речі, фаховий юрист. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua