"Він знає, як зробити місто кращим"

17 жовтня 2015

Днями  відкрилася  виставка творчих робіт відомого архітектора та журналіста Юрія Пісковського,  якому нещодавно виповнилося вісімдесят років.  На презентації, організованій Національною спілкою архітекторів України та Асоціацією «Міжнародне співробітництво» Київської спілки  журналістів йшлося про різні грані творчого таланту майстра.

Як  архітектор,  Юрій Пісковський самостійно та в авторському  колективі підготував понад 50 конкурсних проектів міст Донецька, Миколаєва, Вінниці, Краматорська, Чернівців, працював на  різних чиновницьких посадах, був головним архітектором Києва..

Ювіляр — автор унікальної книги «Портал», численних публіцистичних статей про проблеми архітектури та містобудування і водночас автор галереї портретів… квітів, яка складається з понад сотні оригінальних світлин. Як слушно зазначив голова Асоціації  «Міжнародне співробітництво» Юрій Сєдих, авторські роботи Юрія Пісковського  є дорожньою картою у світ духовності, моральної чистоти, природної краси та гармонії. Він багато зробив для своєї Батьківщини і, сподіваємося, зробить ще більше. Це засвідчили й  критичні зауваження щодо стану будівництва в Києві, висловлені ювіляром і його гостями на презентації в столичному Будинку архітектора.

Юрій ВАНІН
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua