"Вінниччина: децентралізація стриже лісосмуги"

Олег ЧЕБАН
15 грудня 2015

На Вінниччині за 11 місяців цього року обласний бюджет виконано на 105%, що дає можливість планувати ще цьогоріч закупівлю бюджетним коштом дорогого медичного устаткування — мамографа для онкологічного відділення обласної лікарні та апарата штучної вентиляції легенів. Також буде придбано механізований комплекс дорожньої техніки для розчищення лісових насаджень уздовж шляхів, яким придорожнім територіям не лише нададуть належного вигляду, а й заготовлятимуть тріску як альтернативу газу. Про це повідомив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський.

Він зауважив, що бюджетна децентралізація сприяє підвищенню фінансової самостійності місцевих бюджетів. Так, доходи загального фонду бюджету області за 11 місяців цього року виконано на 112,7%. Забезпечено виконання всіх бюджетів — 701  сільської, селищної, міської (міст районного значення) ради. При цьому 663 ради за доходами вже впоралися з річним завданням.

А тим часом у приміщенні Центру підтримки підприємництва та інновацій «iHUB Вінниця» відбулася презентація проекту регіональної програми інформатизації «Електронна Вінниччина» на 2016—2018 роки, яка визначає комплекс пріоритетних завдань щодо телекомунікаційного та інформаційно-аналітичного забезпечення.

«Сьогодні говоримо про кардинальну зміну в самій системі обласної державної адміністрації як органу, який має стати абсолютно прозорим. Ідеться про електронний документообіг між усіма структурними підрозділами ОДА та між райдержадміністраціями, про створення сервісу електронного звернення для жителів. Це можливість надання адміністративних послуг за допомогою електронного врядування. Також можна буде усунути корупційний елемент, не доведеться друкувати стоси паперів, що заощадить частину бюджету», — зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

Програму реалізує за підтримки Швейцарської Конфедерації фонд «Східна Європа» у партнерстві з Вінницькою, Волинською, Дніпропетровською, Одеською обласними радами та обласними державними адміністраціями.

«У співпраці з органами влади, громадськими організаціями та громадянами програма покликана формувати і впроваджувати кращі стандарти е-урядування й інноваційні практики, що підвищать якість послуг і доступ до інформації для громадян», — сказав президент фонду «Східна Європа» Віктор Лях. За його словами, її реалізація сприятиме інклюзивному діалогу з формування політики е-врядування та е-демократії. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua