"Вінниччина вивела з тіні майже півтисячі працівників"

Олег ЧЕБАН
23 квiтня 2016

На Вінниччині обласна влада вживає дієвих заходів з детінізації економіки. Пріоритетними напрямами визначено питання підвищення заробітної плати, розв’язання проблеми тіньового ринку праці. Адже нелегальні доходи призводять до значних негативних наслідків не лише для бюджету, а й для самих працівників, позбавляючи їх соціальних гарантій.

За інформацією начальника головного управління ДФС в області Руслана Осмоловського, впродовж першого кварталу виявлено 474 найманих працівники без належного оформлення трудових відносин, що передбачає оподаткування. Завдяки офіційному працевлаштуванню людей бюджети додатково отримали понад 75 тисяч гривень податку з доходів фізичних осіб.

Майже на 10% підприємств області наймані працівники в середньому отримували зарплату меншу, ніж законодавчо встановлений мінімальний її розмір. У першому кварталі цього року порівняно з аналогічним періодом минулого кількість таких підприємств зменшилася на 218, або майже на 18%. Зрушення сталися завдяки системній роботі. Так, на засіданнях спільних комісій з органами місцевої влади заслухано 75 представників юридичних осіб і 46 підприємців, які зрештою підвищили рівень зарплати працівникам. Посприяла й індивідуальна роз’яснювальна робота з керівниками 145 установ та 147 підприємцями. Загалом по області завдяки підвищенню рівня заробітної плати до бюджету надійшло податків на доходи фізичних осіб понад 185 тисяч гривень.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua