"Вінницькі бюджети повняться грішми"

Олег ЧЕБАН
16 червня 2015

За 5 місяців Вінниччина зібрала до бюджетів майже 2 мільярди 199 мільйонів гривень. До державного бюджету надійшло 1 млрд 107 млн  грн, що у 1,7 раза більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Місцеві скарбниці за цей час поповнилися майже на 1 млрд 92 млн грн, — тут зростання становить 17 відсотків.

Обсяги збору до місцевих бюджетів збільшено завдяки надходженням з податку на прибуток, єдиного податку та акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів. Характерно, що і в травні добрі напрацювання збереглися: порівняно з цим місяцем минулого року надходження до місцевих бюджетів зросли майже на 28%.

За словами начальника Головного управління ДФС у Вінницькій області Мирослава Продана, економіка краю динамічно розвивається, збільшується кількість суб’єктів господарської діяльності та вже дає результат процес децентралізації влади. Перший квартал нинішнього року деякі вінницькі сільські і селищні ради завершили з профіцитом, зібравши таку суму податків, яку планували до кінця року.

У кращий бік також змінилася свідомість платників податків. Це сталося завдяки широкій роз’яснювальній роботі, якій колектив фіскальної служби надає велику увагу. Без податкового тиску сьогодні в області 95% надходжень становлять самостійно задекларовані суб’єктами господарювання суми. Тобто контрольно-перевірочними заходами та примусового стягнення забезпечується лише 5% загальних обсягів. Це продуктивна динаміка. Під час прес-конференції для ЗМІ Мирослав Продан запевнив, що фіскальна служба і надалі не на словах, а на ділі демонструватиме свою готовність до відкритості, партнерства та діалогу. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua