"Соціальні виплати випереджатимуть інфляцію"

6 жовтня 2011

ПІДТРИМКА. Уряд проводить послідовну політику посилення соціального захисту найвразливіших категорій громадян. Так, упродовж 2011 року вже втретє підвищується прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. Про це вчора заявив віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час брифінгу у Кабінеті Міністрів.

Урядовець зазначив, що з 1 жовтня цього року прожитковий мінімум для непрацездатних підвищився з 764 до 784 гривень, а до кінця року цей показник становитиме 800 гривень. Відповідно до зростання прожиткового мінімуму для непрацездатних пропорційно підвищаться і всі пов’язані з ним соціальні та пенсійні виплати. Зокрема, це стосується перерахунку пенсій, допомоги малозабезпеченим, допомоги при народженні дитини тощо.

«Якщо цьогоріч ми підвищуємо соціальні стандарти щоквартально, то у 2012 році передбачено п’ять підвищень. Надзвичайно важливо, що у державному бюджеті на наступний рік усі соціальні виплати зростатимуть більшими темпами, ніж інфляція», — цитує слова урядовця прес-служба Мінсоцполітики. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua