"Виробничий тиск, як і артеріальний потребує виміру"

11 березня 2016

Уявити життєдіяльність сучасної людини без вимірювальних приладів просто неможливо. Сьогодні їх перелік надзвичайно широкий, як і сама сфера застосування, починаючи з побуту і до найскладнішого виробництва. Причому, в кожній галузі своя сила-силенна такої апаратури, яка гарантує як сам процес виготовлення вимірювальних приладів, так і їхнє застосування. Добре, що серед безлічі імпортної продукції достойне місце займає вітчизняна, яка нічим не поступається найкращим зарубіжним зразкам.

Приміром, вироби заводу «Склоприлад» за якістю спроможні посперечаються з будь-якими імпортними аналогами. Почавши з виробництва лабораторного посуду і скляних термометрів, тут, завдяки досвіду і професіоналізму інженерно-технічного персоналу та робітників, за півстоліття свого існування збільшили асортимент продукції до тисячі найменувань. Нині виробляють вимірювальні прилади, хіміко-лабораторні вироби, побутові термометри. Однак фішкою заводу тривалий час були і залишаються нині контрольно-вимірювальні прилади для визначення вологості, щільності, температури та тиску.

Приміром, понад десять років тому тут повністю освоїли і налагодили випуск манометрів – приладів для вимірювання тиску. Враховуючи побажання та рекомендації енергетичних і комунальних підприємств, прилади модернізували, створивши якісні ремонтно-придатні манометри, які користуються попитом в країнах ближнього зарубіжжя. Міжнародне визнання якості вітчизняної продукції підтверджується сертифікатом ISO 9001:2008.

На сайті «Склоприбор» можна ознайомитися з усією продукцією заводу. Однак чи не найширший вибір манометрів. Без них багато виробництв просто неможливо уявити. Ці прилади вкрай необхідні в цехах і лабораторіях, на полігонах і в дослідницьких центрах. До того ж нині вони можуть компонуватися з термометрами, що дає змогу вимірювати ще й температуру. Є моделі, за допомогою яких можна визначити вакуумметричний тиск.

Словом, варіантів не бракує. Головне, що манометри від «Склоприладу» якісні, з високими технічними характеристиками. У каталог включені тільки ті прилади (їх тут півтора десятка), що випущені в повній відповідності до ТУ и ГОСТів. Тобто кожний відповідає всім сучасним вимогам, тож встановлювати такий манометр можна на найсерйозніших об’єктах. Свідчення цьому – повірки, зроблені як клієнтами, так і фахівцями заводу, які підтвердили точність вимірів навіть через досить тривалий час після встановлення приладів.

Скажімо, якщо манометр потрібен на виробництві, то фахівці радять встановити модель з широким діапазоном вимірювань, мінімальними погрішностями, міцним корпусом та компактними габаритами. І такі прилади є у продажу, адже кожний манометр дуже добре збалансований за показниками: надійність/габаритні розміри/маса. Консультанти допоможуть підібрати саме такий прилад, який ідеально впишеться в схему роботи конкретного підприємства, і з яким при вимірі тиску не буде жодних проблем.

Насамкінець варто зазначити ще одну перевагу манометрів від «Склоприладу»: товар реалізується без посередника. А це не лише заводська гарантія на продукцію, сертифіковану компетентними органами, а й ціна від безпосереднього виробника без будь-яких торговельних накруток. Тож придбання манометрів високого рівня обійдеться дешевше і з доставкою як в Україні, так і на території країн СНД, проблем не буде.

Віктор СКИБА
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua