"Вірші з полум’я Афганістану"

Світлана ІСАЧЕНКО
1 березня 2013

НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ. Усім, хто пройшов через пекло війни в Афганістані, бажаю оптимізму щодня, здоров’я на довгі роки та родинного затишку. Ми вдячні вам за хоробрість, за міцність духу, — сказав секретар Чернівецької міськради Віталій Михайлішин, вручаючи ордери на квартири сім’ям воїнів-інтернаціоналістів. Довгоочікувані документи отримали інваліди III групи Віктор Остафійчук, Валерій Денисюк, Володимир Шевчук. 

Задля поліпшення умов проживання учасників бойових дій міська влада нещодавно виділила чергову земельну ділянку в 0,49 га для будівництва багатоквартирного будинку. Ще одну земельну ділянку консультативна рада з питань розв’язання соціально-побутових проблем, що діє при Чернівецькій міськраді, вирішила передати у приватне користування ветеранам Афганістану, де облаштують відкриту автостоянку. Також кожна сім’я загиблого воїна-інтернаціоналіста щомісячно отримує з міського бюджету по 500 гривень.

— Ми раді, що з кожним роком розвивається наша співпраця з міською радою, — зазначив голова Чернівецької міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Михайло Коломієць. — Відчуваємо багато позитивних зрушень і зі свого боку активізуємо свою діяльність. Проводимо тематичні зустрічі у школах міста, видаємо літературу про ту війну на далекій чужій землі. Підростаюче покоління має знати про важкі випробування, які тоді випали на долю їхніх батьків.

Частину виділених торік з міського бюджету коштів для забезпечення діяльності організації ветеранів-інтернаціоналістів (а це понад 25 тисяч  гривень) спрямували на видавництво тематичної збірки віршів та оповідань «Гірке відлуння» чернівецького поета В’ячеслава Шинкаря. Її сюжети і віршовані рядки народжувались у полум’ї Афганістану, а тому є майже документальним свідченням тих подій. Це вже п’ята за ліком опублікована книжка автора. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua