"Віртуози тракторної фієсти"

Роман КИРЕЙ
24 червня 2016

У Яблунівці Корсунь-Шевченківського району на Черкащині відбувся п’ятий трактор-фест. Трактористи з усієї України зібралися тут на змагання, вдягнувши залізних велетнів у креативне вбрання. Глядачі мали змогу спостерігати за перегонами на тракторах МТЗ і Fendt. У спритності й швидкості змагалися й водії невеликих агромашин. Кожному з них  треба було якнайшвидше дістатися до фінішу, долаючи різноманітні перешкоди та ускладнення. Приміром, аби змагання набуло певної інтриги, на кріпленнях причепів позаду лежали футбольні м’ячі — щоб не  впали, хоч би як трактор підкидало. І таки знайшовся геній-умілець, який довів свою високу майстерність. Це механізатор Олександр Голуб з агрофірми «Батьківщина Шевченка», філії компанії «Урожай». Серед власників габаритних тракторів також відбулися незвичайні змагання. На поле вийшли могутні машини, які повинні були в’їхати в умовний гараж, не пошкодивши жодного обмежувального стовпчика, а на фініші ювелірно проколоти голкою повітряну кульку, не зачепивши навколишніх стендів. І тут теж знайшовся тракторний «хірург», який і виконав вправу без нарікань. Ним став Руслан Клименко — механізатор Катеринопільської філії згаданої компанії. Та й інші учасники не залишилися поза  увагою. Кожного нагородили цінним подарунком, а головні переможці отримали як призи… мотоцикли.

Багатьох глядачів привабили виставка креативних тракторів і змагання «Шопопало-ралі». Участь у заїзді брали не просто саморобні, а й придатні для сільської роботи механізми. Найбільший ажіотаж викликав трактор-піч. Транспорт рухався повільно, готуючи на ходу справжній борщ. Перший приз у номінації «найкреативніший» отримав мототрек Валявської й Лисянської філій «Урожаю», а найпрактичнішим став виріб «Вихор» спільного виробництва Тростянецької, Дніпровської, Шандрівської філій, філії ім. О. Г. Бузницького та агрофірми «Дружба».

— Наш фестиваль уже набув такої популярності, що до нього хочуть приєднатися інші сільськогосподарські компанії. На наступний рік є наміри провести вже набагато масштабніший захід, — розповів директор компанії «Урожай» Олег Васецький.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua