"Високі та досвідчені"

13 червня 2012

ЄВРОЦІКАВИНКИ. У нинішньому чемпіонаті беруть участь 10 гравців, чий вік перевищує 35 років. Вікову пальму першості утримує Констанс Халкіас (Греція), якому нещодавно виповнилося 38 років. Трохи молодшими виявилися Олександр Горяїнов (Україна), Нікос Ліберопулос (Греція) і Шей Гівен (Ірландія) — їм усім по 36.

На п’яти їм наступають молоді гравці Євро-2012, наймолодшим з яких став темношкірий захисник збірної Голландії Йетро Віллемс — юнак 18 років і кількох місяців від народження. Слідом за ним розташувалися Алекс Окслейд-Чемберлен (Англія) — 18 років 9 місяців і Джек Батленд (Англія) — 19 років 2 місяці.

Як і годиться найвищою на зріст командою Євро-2012 є наш нещодавній суперник збірна Швеції, середній зріст гравців якої перевищує 185 сантиметрів. Також до першої трійки потрапили збірні Хорватії та Німеччини. Ну, а командою найнижчих на зріст футболістів стала збірна Іспанії (середній зріст — 180 сантиметрів).

Найвищі:

1. Констанс Халкіас (Греція), Андреас Ісакссон (Швеція) — 199 см

2. Петр Чех (Чехія) — 197 см

3. Гжегож Сандомерскі (Польща) — 196 см.

Найнижчі:

1. Емануеле Дзаккеріні (Італія) — 160 см

2. Себастьян Джовінко (Італія) — 164 см

3. Матьє Вальбуена (Франція) — 167 см.

По пиву і в Інтернет

На перший у Львові матч Німеччина — Португалія, за підрахунками Львівської міськради, приїхала рекордна кількість фанів — майже 60 тисяч. Такої «навали» іноземців місто Лева не пам’ятає давно. Німці за день випили приблизно 30 тисяч літрів пива, ціна на яке виявилася для них приємною несподіванкою, і були приємно здивовані безкоштовним wi-fi.
 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua