"Виставка — пам’ять про загиблих добровольців"

Євген ЛОГАНОВ
16 червня 2016

У Запорізькому  обласному  краєзнавчому музеї відкрилася художня виставка «Білоруси з Україною в серці», яку організував Міжнародний благодійний фонд «Волошка» за підтримки департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької ОДА. Це спільний проект українських та білоруських художників, присвячений  загиблим добровольцям тактичної групи «Білорусь»  — Віталіку Тіліженку (позивний «Кекс») та Алесю Черкашину (позивний «Тарас»), які воювали у складі Добровольчого українського корпусу.

Натхненні героїчною боротьбою своїх співвітчизників, митці зі Спілки художників Білорусі та художнього об’єднання «Пагоня» восени 2015 року разом з українським художником Тарасом Носаром побували в зоні проведення АТО, де працювали над картинами в околицях донецького аеропорту, в селищі Піски, біля селищ Волноваха та Новогродівка.

На виставці представлено майже 40 полотен (портретів, пейзажів, сюжетних картин) білоруських художників Геннадія Дроздова, Олеся Пушкіна, Олеся Циркунова, Андруся Такінданга, Олеся Суші, а також українського митця Тараса Носара — члена Національної спілки художників України. Виставка доповнена інсталяцією, створеною з речей, знайдених у зруйнованій будівлі середньої школи селища Піски Донецької області,  фото- та відеоматеріалами.

— Цей художній проект  покликаний показати жахливу воєнну  дійсність, — наголосив  заступник голови Запорізької ОДА Едуард Гугнін. — Сподіваємося,  його належно оцінять  ветерани, нинішні бійці АТО, волонтери, представники громадських організацій. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua