"Вітамінний урожай: в Україні зберуть майже 9 мільйонів тонн овочів "

22 серпня 2012

ОВОЧЕВІ ЖНИВА. Цьогорічний урожай овочів в Україні очікується на рівні 8,7 млн тонн.

Про це повідомила головний спеціаліст департаменту землеробства Міністерства аграрної політики і продовольства Оксана Лопатка в ефірі Українського радіо, повідомляє Gazeta ua.

«Цього року, попри складні природно-кліматичні умови, за попередніми даними міністерства, які ми збирали з регіонів, в поточному році очікується виробити овочів в усіх категоріях господарств на 8 мільйонів 700 тисяч тонн, що цілком задовольнить потребу у вітамінній продукції борщового набору пересічного українця в осінній, зимовий та весняний період. При цьому фонд споживання разом з баштанними становить 8,2 мільйона тонн. Якщо викидаємо баштанні і беремо тільки борщовий набір, то це (споживання) десь у межах 7,1-7,3 мільйона тонн», - сказала вона.

За її словами, недовиробництво не очікується по всіх видів овочів.

«Недовиробництва ми не маємо. Можна сказати, що позиція рівна. Наприклад, по основним позиціям найбільше буде капусти, томатів і цибулі. Капусти і томатів ми плануємо у межах 1 мільйона 800 тисяч тонн, цибулі – понад  1 мільйон тонн, столових буряків і моркви – до 900 тисяч тонн, що задовольнить потребу українця у борщовому наборі», – зазначила вона. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua