"Вкрадене слід повернути на Батьківщину"

10 липня 2015

Налагодити взаємодію з кількома державами, де колишні вітчизняні посадовці найчастіше зберігали нелегально виведені з України кошти, розраховує новостворене Управління МВС із забезпечення повернення активів, одержаних злочинним шляхом. Таку мету окреслила на відомчому брифінгу начальник цього підрозділу Олена Тищенко.

За її словами, працівники управління використовуватимуть механізми і можливості європейських партнерів для повернення в Україну активів, одержаних вітчизняними екс-чиновниками злочинним шля хом. Найчастіше у цих справах фігурували банки Латвії та Кіпру.

Олена Тищенко зазначила, що в рамках злочинних схем лише на рахунок однієї особи надійшло близько 13 мільярдів гривень. У зв’язку з цим вона заявила, що вперше в МВС планують створити спільну групу з представників правоохоронних органів України й Латвії. Це дасть змогу позбутися формальностей у роботі між Україною та Європейським Союзом, оскільки латвійські правоохоронці в розслідуваннях використовуватимуть механізми й можливості ЄС.

Працівники новоствореної служби на кожному етапі доводитимуть, що «відмиті» кошти належать саме тим особам, яких підозрюють або обвинувачують у їх виведенні за межі України — у рамках кримінальних проваджень, розслідуваних фахівцями Міністерства внутрішніх справ, повідомляє прес-служба відомства.

«Наша головна мета — розшукати кошти, які ще не знайдено, забезпечити їх заморожування або арешт на рахунках і в подальшому їх конфіскувати», — наголосила начальник підрозділу МВС.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua