" Влада і профспілки налагоджують діалог"

18 червня 2015

У Міністерстві соціальної політики підписано угоди про утворення примирної комісії для врегулювання колективного трудового спору (конфлікту) між Спільним представницьким органом репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні та Кабінетом Міністрів України.

Від уряду підпис під документом поставив міністр соціальної політики Павло Розенко, від профспілок — перший заступник голови спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, заступник голови Федерації профспілок України Сергій Кондрюк, від Національної служби посередництва і примирення документ підписав голова служби Олександр Окіс.

«Роботу примирної комісії, — зазначив Павло Розенко, — ми розглядаємо як інструмент ухвалення рішень, спрямованих на підвищення якості життя громадян, елемент суспільного діалогу в нашій країні». Урядовець наголосив на готовності державних інститутів «до початку реальної роботи з усіх питань, порушених нашими соціальними партнерами у рамках колективного трудового спору».

А Сергій Кондрюк наголосив, що створення механізму розв’язання трудових спорів стане кроком до підвищення конкурентоспроможності української економіки і зниження протестної напруги в суспільстві. «Це не виклик владі, а спосіб розв’язання проблем, які турбують людей», — додав представник ФПУ.

Сторони утворили секретаріат примирної комісії й визначилися з місцем її роботи. Планують, що комісія почне працювати вже найближчого четверга у приміщенні Нацслужби посередництва і примирення.

Прес-служба Міністерства соціальної політики нагадує, що спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні 27 квітня ухвалив рішення про вступ у колективний трудовий спір з Кабінетом Міністрів України. Цей спір зареєстровано розпорядженням Національної служби посередництва і примирення від 30 квітня 2015 р. №111.

Відділ новин «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua