"Влада відкрила електронне «вікно»"

Наталя ЗВОРИГІНА
14 березня 2012

ГРОМАДСЬКИЙ КОНТРОЛЬ. Запоріжцям забезпечили  можливість спостерігати за динамікою  соціально-економічного розвитку  області  у режимі он-лайн. Так, заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук на  розширеному засіданні Ради з питань впровадження, моніторингу та оцінювання Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2015 року  повідомив, що система вже працює.

— Завдяки  цьому кожен зможе дізнаватися про зміни, які відбуваються в соціально-економічному розвитку області, спостерігати за  розв’язанням  проблем та ефективністю виконання управлінських рішень щодо поліпшення результатів діяльності регіональної влади. Для цього  варто лише зайти на веб-сайт облдержадміністрації та натиснути на банер з вищезазначеною назвою і завантажити відповідну програму, — розповів посадовець.

За словами Петра Гончарука, користувачі та відвідувачі електронного ресурсу облдержадміністрації зможуть переглянути індикатори моніторингу стратегії, що стосуються  екології, туризму, інвестицій та якості життя. А також знайти там багато іншої корисної інформації, яка може стати у пригоді будь-якій людині. Пріоритетними напрямками розвитку області визнано такі: «Екологічно безпечний для проживання регіон», «Історико-культурний і туристичний центр національного і міжнародного значення» та  «Iнвестиційно приваблива територія з високотехнологічним і аграрним комплексом».

Регіональний експерт проекту партнерства Канада—Україна «Регіональне врядування та розвиток» Віталій Лисенко, в рамках якого на Запоріжжі  реалізується програма,  презентував порядок проведення моніторингу та оцінювання реалізації цього напряму діяльності обласної влади.  Зокрема він зазначив, що  моніторинг здійснюється для збирання даних за індикаторами Стратегії регіонального розвитку Запорізької області щодо стратегічних пріоритетів діяльності Запорізької обласної державної адміністрації та рейтинговими показниками  області. У рамках програми  моніторингу проводять аналіз динаміки індикаторів за звітний період, а також формують  звіти за обраними параметрами як у табличному, так і в графічному вигляді. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua