"Водопостачання в Євпаторії буде відновлено за 4–5 днів"

28 лютого 2012

АВАРІЯ. Голова Ради Міністрів АР Крим Анатолій Могильов запевнив Президента України Віктора Януковича, що водопостачання Євпаторії буде повністю відновлено за 4–5 днів.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це голова Ради Міністрів Криму сказав під час зустрічі з Президентом, на якій А.Могильов доповідав про хід ліквідації аварії на магістральному водопроводі у Сакському районі Криму, передає УНІАН.

Після зустрічі з Президентом Анатолій Могильов зауважив, що після аномальних для Криму холодів земля під водогоном розмерзаючись, почала зсуватися, що й призвело до декількох проривів труби, прокладеної понад 40 років тому.

Водночас, зазначив А.Могильов, сьогодні подача води у Євпаторію повністю припиниться.

«Іншого виходу у нас немає, окрім як зупинити подачу води, повністю зневоднити водопровід, звільнити його від землі та вжити заходів для локалізації тріщин, що виникли у трубі», – сказав він.

Анатолій Могильов запевнив Президента, що у Євпаторію будуть направлені водовози з усього Криму, які підвозитимуть воду для потреб людей.

«Ми в найближчі дні повинні прийняти рішення про створення паралельного водогону на цій ділянці, оскільки нам доведеться замінити близько 5 кілометрів труби великого діаметру. До курортного сезону Євпаторія повинна бути забезпечена водою», – сказав Могильов.

Окрім того, голова Ради Міністрів АРК доповів Президентові про ситуацію із залученням інвестицій в АПК регіону та пропозиції інвесторів щодо створення на території Криму сільгосппідприємств.

Нагалаємо, аварія на магістральному водогоні Чоботарськ-Євпаторія сталася 25 лютого. Причина проривів - люті морози в Криму в першій декаді лютого. Аварійні бригади працюють цілодобово. Без водопостачання залишились понад 63 тисячі жителів Євпаторії.

За інформацією штабу цивільного захисту Євпаторії, у зв`язку з проведенням аварійно-відновних робіт подача води в місто буде повністю припинена орієнтовно на три дні – з 29 лютого по 2 березня.

Уряд виділив 48,7 млн. грн. на ліквідацію наслідків аварії на водогоні у Євпаторії. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua