"«Вогняну воду» маскували під вантаж"

Павло КУЩ
24 листопада 2012

ПРОФЕСІЙНИЙ НЮХ. Автомобілів, призначених для перевезення різноманітних рідин, на вітчизняних дорогах хоч греблю гати, і такі цистерни на колесах мають відповідні позначення «Молоко», «Питна вода» тощо. З огляду на цей підхід, вантажівка, яку виявили співробітники податкової міліції в Артемівському районі Донеччини, мала б мати напис «Вогняна вода». Утім, господарі 30 тонн спирту вчинили інакше: ретельно замаскували вантаж. Тож виявити його вдалося тільки завдяки професійній пильності перевіряючих. 

  Тепер уже немає сумнівів: вантажний автомобіль спеціально переобладнали для незаконного перевезення спирту. Зокрема для маскування у причепі кількох резервуарів із «вогняною водою» умільці використали теплоізоляційні плити. Співробітники податкової міліції ДПС України в Донецькій області припускають, що сировину везли із сусідньої Росії, щоправда, попередньою оформивши в документах як будівельні матеріали. Власне, у цьому теж є сенс, адже 30 тонн спирту, за оперативними даними, призначалися для виготовлення горілчаного фальсифікату в підпільних вітчизняних гуральнях. Нині зразки вилученого «будматеріалу» вартістю 1,5 мільйона гривень вивчають експерти, визначаючи відповідність стандартам та наявність тут шкідливих речовин. Паралельно тривають пошуки замовника цієї партії спирту.

Нелегальний «спиртовоз» — тільки один із вагомих трофеїв місцевих податківців, адже з початку року підрозділи податкової міліції ДПС України в Донецькій області вилучили із незаконного обігу майже 200 тонн спирту на загальну суму понад 9 мільйонів гривень. Також вдалося припинити діяльність десятка підпільних виробництв, де розливали псевдогорілку та інші алкогольні напої.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua