"Волиняни відбивають «тютюнові атаки»"

Валерій МЕЛЬНИК
5 лютого 2016

У міжнародному пункті пропуску «Ягодин-авто» службовці в зелених беретах спільно із представниками митниці вкотре виявили й вилучили цигарки, які правопорушники намагалися незаконно переправити через українсько-польський кордон. Двоє наших співвітчизників на легковому «Рено» та мікроавтобусі «Фольксваген» смугою руху «зелений коридор» прибули в режимну зону для оформлення виїзду з України. Спільна оглядова група виявила сховані під сидіннями одного авто 230 пачок цигарок без акцизу, а у другому — ще 200 пачок з українськими акцизними марками. Загальна сума вилученого понад 5 тисяч гривень. Тепер справу контрабандистів-невдах розглядатиме суд.

Загалом волиняни вже цього року відбили 15 таких «тютюнових атак». З економічного погляду контрабанда цигарок у Польщу для України нібито вигідна, адже в Євросоюз вивозять тютюн, натомість до нас ввозять валюту. Але це лише на перший погляд. Адже наша держава залишається вірною взятим на себе зобов’язанням з охорони східного кордону ЄС. І робить усе можливе, щоб максимально обмежити обсяги контрабанди в Західну Європу. Бо вслід за цигарками можуть переправляти важкі наркотики, зброю, боєприпаси, нелегальних мігрантів.

— Добре розуміємо, що ми — фактично східний форпост Євросоюзу. Тому намагаємося максимально добре виконувати взяті партнерські зобов’язання, адже ЄС зробив істотний внесок у зміцнення українсько-польського кордону. Протягом минулого року, наприклад, на ділянці відповідальності Луцького прикордонного загону лише в пунктах пропуску через держкордон України виявлено та вилучено майже 160 тисяч пачок цигарок на загальну суму 2 мільйони гривень, — розповів помічник начальника загону — начальник прес-служби Олег Личковський. — На понад 4 мільйони гривень конфісковано 35 автомобілів, які переобладнали для незаконного переміщення товарів. Ще вагоміші результати за минулий рік щодо «зеленого кордону» — тут не допущено незаконного переправлення в ЄС більш ніж 440 тисяч пачок на майже 3,5 мільйона гривень. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua