"Володимир ГРОЙСМАН: «Дефіцит Пенсійного фонду – 145 млрд. грн. При тому, що більшість пенсіонерів живуть на мінімальну пенсію»"

20 травня 2016

Завдання уряду – запропонувати справедливу систему пенсійного забезпечення, що дозволить забезпечити належний рівень соціальної підтримки українських громадян та подолати дефіцит Пенсійного фонду.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє урядовий портал. «Наше завдання буде полягати в тому, щоб запропонувати українському суспільству таку систему, яка встановить справедливе пенсійне забезпечення. І від цього має виграти пересічний український громадянин», – заявив Володимир Гройсман.

Голова уряду наголосив, що пенсійна система в Україні є абсолютно недосконалою. Так, сьогодні дефіцит Пенсійного фонду становить 145 млрд. грн., і цей показник буде зростати щороку.

«Прийде той час, коли дефіцит Пенсійного фонду просто буде неосяжний», – зазначив Прем'єр-міністр.

«Дефіцит Пенсійного фонду – 145 млрд. грн. При тому, що більшість пенсіонерів живуть на мінімальну пенсію. Кого це влаштовує? Усіх? Думаю, що ні», – підкреслив голова уряду. – Тому це не питання МВФ – це питання України. Це питання, як будуть жити українці на пенсії», – наголосив Прем'єр-міністр.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua