"Володимир Гройсман: Президент, Парламент і Уряд — спільна команда, яка має взяти на себе відповідальність за ситуацію в країні"

21 квiтня 2016

Президент, Парламент і Уряд — єдина команда України, яка має спільно брати на себе відповідальність за ситуацію у країні та спільно приймати необхідні рішення. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі «24 каналу» увечері середи, 20 квітня.

«Я — в команді України. Спільно з Президентом, спільно з Парламентом, спільно з Урядом — ми усі одна команда, яка має брати на себе відповідальність», — заявив Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр зауважив, що необхідно зміцнити взаємодію Верховної Ради України, Кабінету Міністрів та Президента України. «Президент, Парламент, Уряд — це ті три інституції, які можуть приймати спільні рішення, — підкреслив Володимир Гройсман.

Глава Уряду зазначив, що ставить особисто перед собою завдання змінити систему взаємодії між гілками влади, зокрема між Парламентом і Урядом. У цьому контексті він відзначив важливу роль та державницьку позицію Голови Верховної Ради України Андрія Парубія у налагоджені взаємодії інституцій. «Ми маємо спільно напрацьовувати спочатку рішення, а потім описувати їх в законах», — заявив він.

«Я працюватиму на об'єднання усіх гілок влади задля досягнення цілей. От це моє завдання. Я так бачу свою функцію», — наголосив Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр зауважив, що немає жодних політичних амбіцій, натомість прагне якісно виконувати свої обов'язки. «У мене є одна амбіція — я хочу якісно робити справу, на яку мене уповноважували. Для мене це є важливим. Мені подобається, коли нам вдається щось зробити, вирішити якусь складну проблему, наскільки можливо, змінити цей світ у кращий бік. А все інше для мене не має значення», — зазначив він.

«У мене є одне зобов'язання перед українським народом — сумлінно виконувати покладені на мене обов'язки в такий надзвичайно важкий, абсолютно непростий час», — наголосив Глава Уряду. 

Урядовий портал



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua