"Володимир Кличко готується за планом"

Віктор КАЛІНІЧ
16 жовтня 2012

БОКС. 10 листопада в німецькому Гамбурзі його суперником  у ринзі стане польський гігант Маріуш Вах.

— Радий повернутися в тренувальний табір в Австрії після кількох тижнів підготовки в Києві, — повідомив Володимир журналістам. — Я маю серйозні наміри і наполегливо готуватимуся, щоб підійти до наступного поєдинку в найкращій формі.

Польський претендент на чемпіонський пояс теж не приховує честолюбних намірів. Тренувальний день Ваха складається з трьох частин: вправи на витривалість, заняття в тренажерному залі і, нарешті, безпосередньо бойова підготовка.

Спочатку Маріуш спарингував з двома польськими боксерами, які за своїми фізичними даними нагадують Володимира Кличка. Один з них — колишній триразовий чемпіон Польщі серед любителів Марцін Рековскі, який нині успішно виступає на професійному ринзі.

Днями очікується приїзд у табір Ваха британського суперваговика Девіда Прайса, а трохи пізніше його спаринг-партнером повинен стати ще один відомий британець Тайсон Ф’юрі.

Тим часом точить зуби на молодшого з братів Кличків так званий регулярний чемпіон WBA у суперважкій вазі Алєксандр Повєткін. Менеджер російського атлета Владімір Хрюнов упевнений, що цей бій обов’язково відбудеться наступного року.

Кличко-молодший (ліворуч) ділитися поясами не збирається. Фото з сайту rp-online.de

— Поєдинок між Алєксандром Повєткіним і володарем трьох чемпіонських поясів WBA, WBO та IBF Володимиром Кличком буде цікавим прихильникам шкіряної рукавички в усьому світі, — вважає В.Хрюнов. — Два олімпійських чемпіони, два заслужених майстри спорту — все це має статися  саме в Москві, на арені «Олімпійського».

Водночас менеджер братів Кличків Берндт Бенте нагадує, що всесвітня боксерська організація WBA надала Володимирові Кличку для проведення обов’язкового захисту термін  два роки з моменту бою проти Девіда Хея.

— Таким чином, до липня 2013-го нічого не буде, — заявив він. — Повєткін для нас звичайний претендент, а не справжній чемпіон світу. Ми не дозволимо до чогось нас примушувати. Статус Володимира настільки значний, що жодна федерація не може нам щось наказувати.

До речі. Чергову нагороду здобув капітан збірної України Олександр Усик. Міжнародна асоціація аматорського боксу (AIBA) визнала спортсмена з Сімферополя переможцем у номінації «Найкращий боксер елітного чоловічого дивізіону-2012» незалежно від вагових категорій.

Харизматичний та неймовірно талановитий атлет вразив увесь спортивний світ яскравою перемогою на XXX літніх Іграх в Лондоні. Після перемоги у фіналі Олімпіади над італійцем Клементе Руссо Олександр Усик продемонстрував переможний гопак. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua