"Володимир Путін відродити Радянський Союз не прагне"

4 жовтня 2011

ПРОПОЗИЦІЇ. Глава уряду Росії Володимир Путін заявив, що має намір включити країни Співдружності Незалежних Держав в утворення, яке він називає Євразійським союзом, передає УКРІНФОРМ.

Цю пропозицію Путін висловив у статті, написаній ним для російської газети «Известия». За його словами, фундаментом для створення Євразійського союзу послужать Митний союз і Єдиний економічний простір.

«Будівництво Митного союзу і Єдиного економічного простору закладає підґрунтя для формування у перспективі Євразійського економічного союзу. Водночас відбуватиметься й поступове розширення кола учасників Митного союзу і ЄЕП за рахунок повноцінного підключення до роботи Киргизії і Таджикистану. Ми не зупиняємося на цьому і ставимо перед собою амбітне завдання: вийти на наступний, вищий рівень інтеграції ─ до Євразійського союзу», ─ зазначив Путін.

Проте Прем’єр відзначив, що відродити Радянський Союз Москва не прагне. Його прагнення швидше спрямовані на створення ефективних «зв’язків» між Європою і Азією.

Ця пропозиція надійшла від Путіна саме тоді, коли Росія наближається до завершення переговорів, які тривають вже 18 років, щодо її вступу до Світової організації торгівлі.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua