"Волонтери з Данії вчили рятувати людей"

Олена ОСОБОВА
22 вересня 2012

МИЛОСЕРДЯ. 32 команди семикласників з усіх міст та районів Луганщини змагалися в конкурсі з надання першої допомоги.

«У порятунку людського життя кожна хвилина може стати вирішальною. Навчання навичкам надання населенню першої допомоги за останнє чвертьстоліття у нас в області ніколи не переривалося, але вперше наші маленькі рятувальники відпрацьовують навички на спеціальних манекенах», — розповіла заступник голови обласної організації Товариства Червоного Хреста України Лідія Загребіна. Навіть організувати подібні масштабні змагання — копітка, складна та фінансово витратна робота, якщо ставитися до справи неформально. Виступам, які проходили на вулицях обласного центру, передували навчання та просвітницька діяльність у всіх школах області. На думку Лідії Загребіної, важко переоцінити сьогодні роботу санпоста в звичайній школі: там діти дізнаються, як можна надати першу допомогу, як запобігти інфекційним захворюванням. І це вкрай важливо, навіть коли на канікулах дружна компанія вирушає купатися на річку чи в туристичний похід. Тут треба не розгубитися і точно знати, як діяти, якщо товариш поранив руку чи наковтався води. «Луганську організацію Червоного Хреста довгі роки дружби пов’язують із представниками  міста Сківе (Данія). І весь нинішній вересень у нас минув не тільки традиційно під знаком надання першої допомоги, а ми ще й переймали досвід у данських колег — вони відвідали наше місто», — повідомила Лідія Загребіна.

Ці школярки тепер знають, що робити, якщо товариш потрапив у біду. Фото надане Луганською організацією Товариства Червоного Хреста

Сківську делегацію очолив голова тамтешнього Червоного Хреста пан Нільс Крістіан Крістенсен. З ним приїхали волонтери Данії, викладачі Школи соціального здоров’я міста Сківе, інструктори з навчання навичкам надання першої допомоги. Саме напередодні візиту данських гостей луганчани отримали перший транш для організації таких центрів навчання та закупили манекени. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua