"Вони на варті національних інтересів"

15 сiчня 2011

РІЧНИЦЯ

В Адміністрації Президента Віктор Янукович привітав із професійним святом працівників Управління державної охорони - 15 січня виповнюється 19 років від її утворення

"Державна охорона гідно пройшла етап свого становлення і відіграє важливу роль у системі забезпечення національної безпеки. Результативність та ефективність вашої діяльності важко переоцінити. Ваша професія вимагає глибоких знань, особистої мужності, вміння володіти собою, зберігати спокій і рівновагу, брати на себе відповідальність", - сказав Президент. Він подякував військовослужбовцям за вірність присязі, високу фахову підготовку, сумлінність і чесність при виконанні військового обов'язку, збереження традицій старших поколінь.

Сучасний етап розвитку потребує системної реформи державної охорони у відповідності до завдань сьогодення. Відтак, зауважив Віктор Янукович, найближчим часом УДО має розробити та подати на розгляд проект Концепції розвитку системи державної охорони України.

"Цей документ має чітко визначити роль і місце державної охорони у системі національної безпеки держави, основні напрями реформування, функції та завдання", - зазначив Президент, додавши, що наразі є нагальна потреба у підвищенні рівня інформаційно-аналітичного забезпечення, відкритості державної охорони для демократичного цивільного контролю, належного матеріально-технічного оснащення. А інструментом реалізації концепції повинна стати Державна комплексна цільова програма розвитку системи державної охорони України. "Нам потрібне високопрофесійне військове формування із правоохоронними функціями, завдання і практична діяльність якого відповідали б сучасним вимогам", - наголосив Віктор Янукович.

На його думку, вдосконалення також потребує нормативно-правова база, що регулює діяльність у сфері державної охорони. Насамперед це стосується розробки нової редакції Закону "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб", повідомляє прес-служба Президента.

Звертаючись до співробітників державної охорони, Віктор Янукович висловив упевненість, що вони і в подальшому відповідально та сумлінно виконуватимуть свій військовий обов'язок. Окрему подяку глава держави висловив ветеранам держохорони: "Дякую вам за службу народові України. Прошу вас частіше зустрічатися з молоддю, брати участь в її патріотичному вихованні, утвердженні престижу та високих стандартів військової служби".

Президент побажав військовослужбовцям та їхнім родинам здоров'я, натхнення, життєвих гараздів та успіхів. Також він вручив державні нагороди.

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua