"Воротарі й нині хочуть чатувати, як Макаров"

30 сiчня 2016

Щорічний зимовий турнір з футболу, заснований на честь відомого українського футболіста і тренера Олега Макарова, проводять з 1996 року під егідою Київської обласної федерації футболу.

27 січня у манежі тренувальної бази київського «Динамо» завершився XXI Меморіал Макарова. Після виснажливого турнірного шляху у фіналі зустрілися донецький «Олімпік-2» та чернігівська «Десна». Донецький клуб на попередніх стадіях майже не мав гідного опору суперників і до вирішальної зустрічі підходив у статусі фаворита. Представники Чернігівщини  навпаки зуміли дійти до найголовнішого матчу лише після двох виграних серій післяматчевих пенальті, повідомляє офіційний сайт ФФУ.

У фіналі донецькі футболісти також не залишили жодного шансу першоліговій «Десні». На жаль, справжньої боротьби в останній зустрічі турніру не відбулося. Хоча надії на це підсилив гол Чепурненка, забитий вже на другій хвилині протистояння. Проте такий початок аж ніяк не знітив донеччан, і вони одразу перехопили ініціативу у грі. М’ячі залітали до сітки чернігівських воріт на будь-який смак. Особливо постарався Степанюк, який оформив хет-трик. 5:2 — і вперше в історії головний приз Меморіалу Макарова завоювала команда зі сходу України.

Урочиста церемонія закриття турніру була врожайною на відзнаки. Заслужені ветерани київського «Динамо» Володимир Трошкін і Володимир Мунтян вручили спеціальні призи донецьким футболістам Заурі Махарадзе та Русланові Степанюку. Перший номер «Олімпіка» Сергій Литовченко отримав пам’ятний приз від родини Макарових. Голкіпер «Десни» Олег Шевченко — традиційну відзнаку найкращого воротаря турніру. Футболістів також привітали віце-президент Федерації футболу України Василь Орлецький, легенди «Динамо» Андрій Біба, Анатолій Сучков, Володимир Мунтян і Володимир Трошкін, а також дружина Олега Макарова — Людмила Михайловська.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua