"Восени в Криму буде курсувати швидкісний рейковий автобус"

23 квiтня 2012

ІНІЦІАТИВА. Швидкісний рейковий автобус з'явиться в Криму до осені цього року. Про це УНН повідомили в Курортно-інформаційному центрі.

«Рейковий автобус буде виготовлений у Польщі та придбаний за рахунок коштів Придніпровської залізниці і кримського бюджету», – зазначила прес-секретар Республіканського комітету АРК з транспорту і зв'язку Зера Емірсуін.

За її словами, вибір заводу і самого автобуса робили фахівці Придніпровської залізниці, визначивши за технічними даними – ширині рейок і запчастинах, при цьому враховуючи ціну. Вона підкреслила, що 24 квітня польський завод отримає першу частину оплати.

«Рейковий автобус планують запустити в не електрифікованих напрямках залізничних шляхів, наприклад по маршруту Керч-Феодосія-Джанкой», – уточнила З.Емірсуін.

Вона також додала, що фахівці Придніпровської залізниці вивчать пасажиропотік для того, щоб раціонально використовувати рейковий автобус.

Як повідомлялося, найближчим часом в Криму з'явиться швидкісний рейковий автобус на тепловій тязі місткістю 100 чоловік. Його загальна вартість – близько 30 млн грн. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua