"Впізнаваність сприятиме репутації та діловим контактам"

Євген ЛОГАНОВ
8 квiтня 2016

У конференц-залі виставкового центру Запорізького «Козак-Палацу» відбулося розширене засідання ради Запорізької торгово-промислової палати за участі закордонних партнерів ЗТПП: регіонального координатора проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» ПРООН Анастасії Калашник та регіонального координатора проекту Федерації канадських муніципалітетів і уряду Канади ПРОМІС Світлани Кругляк.

Президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов поінформував учасників заходу про діяльність, спрямовану на підвищення економічної ефективності регіону. Серед основних напрямів — сприяння пошуку нових ринків, збільшення експортного потенціалу, запровадження міжнародних систем стандартизації, активне використання сучасних інформаційних ресурсів для розширення впізнаваності регіону в світі.

На засіданні було презентовано центри підтримки експорту та бізнес-медіації при Запорізькій ТПП. Адже система Торгово-промислової палати України реформується, вдосконалюються механізми підтримки національних товаровиробників, упроваджуються нові види послуг.

Партнери ЗТПП є в Європі, країнах Близького Сходу, Азії, Латинській Америці. Усього діє приблизно 60 двосторонніх угод про співпрацю.  Протягом минулого року до них приєдналися Промислова палата Стамбула та Канадсько-Українська торгова палата (актуально щодо перспектив підписання зон вільної торгівлі України з Турецькою Республікою, Канадою).

Така міжнародна підтримка, відкритість світові дають змогу реалізовувати багато масштабних цікавих проектів. Організовуються бізнес-місії, виставкові експозиції Запорізької області за кордоном, підприємці долучаються до участі в міжнародних програмах cтажування (GIZ, East Invest 2). 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua