"Врятувала і себе, і сестричку"

Іван ШЕВЧУК
27 сiчня 2012

ЮНА РЯТУВАЛЬНИЦЯ. На Одещині 9-річна Оля Шендерук врятувала на пожежі свою 10-місячну сестру. Як повідомила прес-служба ГУ МНС України в Одеській області, сталося це у містечку Балта.

Залишені на деякий час без нагляду, діти дивилися телевізор. Почувши підозрілий тріск, 9-річна Оля прочинила двері і побачила, що коридор був увесь в диму та охоплений полум’ям. Дівчинка не розгубилась, схопила сестричку Софійку, побігла до вікна та вистрибнула у нього, взявши на руки немовля. Повідомила сусідам про пожежу, ті викликали службу 101. Пожежні Балтського відділу МНС ліквідували пожежу протягом 40 хвилин. При цьому цілком було врятовано від вогню дві житлові кімнати. Завдяки розважливим діям Олі, ні вона, ні її 10-місячна сестричка Софійка на пожежі не постраждали і не потребували медичної допомоги.

9-річна героїня із врятованою сестричкою. Фото прес-служби ГУ МНС України в Одеській області

Подяку за мужність другокласниці ЗОШ №3-колегіуму м. Балта Ользі Шендерук висловив Президент України Віктор Янукович.

«Я пишаюся твоїм вчинком, який є прикладом сміливості та відваги не тільки для твоїх ровесників, а й для дорослих», – йдеться у листі глави держави до школярки.

Ймовірною причиною пожежі рятівники вважають перевантаження електричної мережі. Відносно щаслива розв’язка балтської НП, на їхню думку, радше виняток, аніж правило. Пощастило дівчаткам, зокрема, через те, що в будинку були встановлені нові пластикові вікна, котрі було неважко відкрити. Загалом же вогнеборці закликають не спокушати долю, залишаючи дітей без нагляду та нехтуючи правилами пожежної безпеки. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua