"Всесвіт і Земля : погляд з космосу (фото)"

12 квiтня 2012

12 КВІТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ АВІАЦІЇ ТА КОСМОНАВТИКИ. За останні 50 років у космосі побували понад 500 осіб із 38 країн світу. Такі дані наводить Центр новин Організації Об'єднаних Націй (ООН).

«12 квітня 1961 року відбувся перший політ людини у космос, який здійснив Юрій Гагарін. Ця історична подія відкрила шлях до дослідження космічного простору на благо всього людства. За 50 років у космосі побували більш як 500 осіб з 38 країн світу», - йдеться у повідомленні.

В четвер у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку пройде симпозіум, присвячений Міжнародному дню польоту людини у космос. Учасниками заходу, організованого в рамках реалізації глобальної ініціативи «Академічний вплив», будуть понад 400 студентів з різних країн світу, космонавти та вчені.

7 квітня 2011 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 12 квітня Міжнародним днем польоту людини у космос.

Укрінформ

Знімок Мексиканської затоки і Атлантичного океану, зроблений з «Аполлона-7» - першого пілотованого космічного корабля серії Аполлон, 20 жовтня 1968 року. © AFP/ NASA

 

Зображення Місяця, зняте камерами на борту американського зонда «Кассіні», 17 серпня 1999 року.
© AFP/ NASA/JPL

 Фотографія долини Нілу в Єгипті, зроблена з борту Міжнародної космічної станції (МКС), 28 жовтня 2010 року.
© AFP/ NASA

 

 Зонд «Кассіні» в 2011 році передав знімки гігантського шторму в атмосфері Сатурна. Найбільші утворення в атмосфері Сатурна отримали назву «велика біла пляма» по аналогії з «великим червоним плямою» Юпітера і «великою темною плямою» Нептуна. Це явище відбувається раз на рік за сатурніанским календарем, тобто один раз у 27-30 земних років.
© AFP/ NASA/JPL

 

 Знімок верхніх шарів атмосфери Землі і Місяця, фото зроблено з борту Міжнародної космічної станції (МКС), 2004 рік.
© AFP/ NASA

 NASA опублікувало унікальні кадри північного сяйва, зроблені за допомогою нового способу фотографування. Зйомка проводилася з борту Міжнародної космічної станції (МКС), лютий 2012 року. © AFP/ HANDOUT/ESA/NASA

 Фотографія урагану Іван в Мексиканській затоці, знімок зроблений з борту Міжнародної космічної станції (МКС),
вересень 2004 року.
© AFP/ NASA

Нічний знімок Дубаї, NASA Earth Observatory. © AFP/ NASA 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua