"Встановлення ГБО не спустошить гаманець водія"

16 сiчня 2016

У радянські часи ні наявністю енергоносіїв, ні цінами на них ніхто не переймався. Тож чим заправляти авто (їх у приватній власності було тоді обмаль), а тим паче заморочуватися заощадженням газу чи електроенергії ані провладній верхівці, ані пересічним громадянам і на думку не спадало. До чого це могло призвести у майбутньому, демонструє сьогоднішня Росія: ні дешевих енергоносіїв, ні розбудови економіки на їхньому видобутку.

В України своя історія. З перших років самостійності ми потрапили в енергозалежність до одного ненадійного постачальника і досить довго не лише не намагалися її позбутися, а й всерйоз не займалися енергозбереженням. Нині ситуація повернулася так, що доводиться перейматися всім і одразу. Перехід на альтернативні види палива як в комунальній галузі, так і на транспорті – один з найефективніших шляхів розв’язання цих проблем.

Приміром, сьогодні ні в кого не викликає сумнівів переведення автомобілів з бензину на газобалонне обладнання (ГБО). Економія настільки відчутна, що при першій же можливості водії переобладнують свої машини. До їхніх послуг чимало надійних перевірених компаній. У їх числі Преміум Газ Сервіс, яка на ринку вже 14 років, має всі дозвільні документи і працює за європейськими стандартами. За допомогою найновіших технологічних розробок вона переобладнує на газ всі типи автомобілів, у тому числі з дизельними двигунами. Та й ціна на встановлення ГБО в Києві прийнятна. Вона залежить від комплектації газового обладнання і терміну гарантійного обслуговування. Скажімо, ціна на переобладнання 4-х циліндрового двигуна стартує від 370 євро, 6-ти циліндрового – від 600 євро. Суми чималі, однак, як мовиться, шкура варта вичинки. Передусім не лише з огляду на окупність та економність, а й на гарантії при встановленні ГБО всіх технологічних норм та нормативів.

Окрім того, йдучи назустріч своїм клієнтам, компанія дає їм можливість скористатися позикою терміном від двох місяців до двох років. Щомісячна кредитна ставка – 1,75% від суми позички, яка надається у гривнях.

В арсеналі компанії Преміум Газ Сервіс газобалонне обладнання різних поколінь, яких налічується аж шість. Однак перші три вже вважаються застарілими і їх не радять встановлювати. Що ж до всіх інших, то вони ефективні, а отже – окупні. До того ж власнику автівки не доведеться перейматися надійністю робіт: на все встановлене ГБО є гарантійний термін тривалістю у три роки або ж 100 тисяч кілометрів пробігу. Протягом цього часу фахівці фірми безплатно усунуть усі можливі технічні недоліки.

Не буде проблем і з правоохоронними органами, адже на встановлене ГБО клієнти отримують повний пакет документів для внесення змін у техпаспорт щодо переобладнання транспортного засобу.

Тож доки Антимонопольний комітет за дорученням прем’єр- міністра розбиратиметься з тим, чому ціни на бензин зашкалюють, коли вартість нафти на світових ринках впала нижче плінтуса, не варто гаяти часу. Встановивши газобалонне обладнання на свою автівку, заощаджувати зможете вже сьогодні. Марно сподіватися, що вартість традиційного пального істотно знизиться, адже останнім часом у нас навчилися не пов’язувати ці кільця одного ланцюжка.

Мирон БОЙЧУК
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua