"В’єтнамці хворіють на смертельно небезпечну шкірну інфекцію"

23 квiтня 2012

ЕПІДЕМІЯ. В’єтнам уже направив запит у Всесвітню організацію охорони здоров'я.

Як повідомляє портал Siteua, найбільшу небезпеку ця інфекція становить для дітей і підлітків.

Основні симптоми невідомого захворювання - висока температура, втрата апетиту, висип на руках і ногах. Якщо не лікувати хворобу на ранній стадії, у майбутньому в інфікованого можуть з'явитися проблеми з печінкою і багатьма іншими внутрішніми органами.

Перший спалах загадкової шкірної інфекції почався у квітні 2011 року, але до жовтня кількість випадків зменшилася. Численні повідомлення про хворих знову стали надходити на початку 2012 року.

З тих пір було зареєстровано 9 летальних випадків. Останній з них зафіксований у понеділок - від інфекції помер 46-річний чоловік.

За різними даними, всього невідомою хворобою заразилося як мінімум 164 людини. На даний момент близько 100 госпіталізовані, стан 10 з них оцінюється як критичний.

Незважаючи на кількість смертельних випадків, представники російських туристичних компаній у п'ятницю повідомили про нормальну епідеміологічна ситуацію у туристичних зонах В'єтнаму.

За словами туроператорів, вони не отримували інформації від своїх в'єтнамських партнерів про те, що здоров'ю туристів може щось загрожувати.

ICTV 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua