"Як кіт Федір викрив злодія"

Олена ОСОБОВА
5 травня 2012

ПРИГОДА. 76-річний пенсіонер прокинувся від того, що домашній улюбленець підбіг до ліжка. Дідусь пам’ятав точно, що з вечора залишив кота у дворі й гуляка не міг самостійно потрапити в будинок. Відчувши недобре, літній чоловік підвівся та пішов перевірити, чи все зачинено. В одній із кімнат, у темряві він несподівано натрапив на хлопця, колишнього чоловіка своєї онуки. Злодій того не чекав, тож відштовхнув господаря та побіг з дому.

Пенсіонер кинувся переслідувати, але зрозумів, що наздогнати молодого здорового хлопця йому не під силу. Повернувшись до хати, він побачив, що зникла пенсія, яку він тільки-но вчора отримав. Довелося телефонувати синові. На сімейній нараді спочатку вирішили до міліції не звертатися, в надії, що самостійно розберуться і повернуть вкрадені гроші. Однак пошуки злодія не дали результатів, і за кілька днів син потерпілого звернувся таки в органи правопорядку.

Як повідомляє співробітник Лисичанського міського відділу ГУМВС України в Луганській області Анастасія Пивоварова, місцезнаходження 26-річного злодія було встановлено того самого дня. Як з’ясувалося згодом, хлопець знав, коли дідусь отримує пенсію, і вирішив поліпшити своє матеріальне становище за рахунок безпорадного старого. Дочекавшись, доки той засне, зловмисник виставив кватирку в одній з кімнат і заліз у хату. Де пенсіонер зберігає гроші, він знав, тож відразу попрямував туди. І все б минуло для злодія гладко, якби не кіт Федір, який вскочив у вікно слідом за хлопцем і розбудив господаря. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua