"Як нам облаштувати Вилкове?"

Іван ШЕВЧУК
17 жовтня 2015

Містечко Вилкове, розташоване на півдні Одещини, називають українською Венецією. Канали, що перетинають поселення, донині слугують шляхами сполучення. Унікальні краєвиди вже давно ваблять сюди туристів, зокрема й із далекого зарубіжжя. Однак дістатися цього мальовничого куточка нелегко. Цю проблему вкотре озвучили під час сесії планування розвитку міста. Такі збори по суті — це продовження Стратегічної сесії області, що відбулася 14 червня в Одесі. На велелюдному форумі з-поміж головних завдань називали капітальний ремонт дороги Одеса — Рені. Вона має сполучати Одесу з Румунією, а отже, з усіма придунайськими країнами. А жителі Вилкового просять впорядкувати її відгалуження від села Спаське до Вилкового.

Аби зробити свою Венецію ще привабливішою, люди пропонують розчистити місцеві канали, збудувати дерев’яну набережну, створити власний пляж.

У Вилковому вже модернізують систему міської каналізації із застосуванням вакуумної технології. Це стало можливим завдяки участі містечка в проекті міжнародної технічної допомоги.

До міста вже завезли 2,6 км труб і розпочали роботи з їх укладання. Подбали і про благоустрій вулиць: невдовзі тут з’являться громадські туалети, які підключать до нової каналізаційної системи. Бо хіба можна сподіватися на європейського туриста без звичного для нього комфорту?



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua