"Як перетворити субсидії на інвестиції"

26 квiтня 2016

У 2015 році на компенсацію теплової енергії у вигляді субсидій витрачено 18 мільярдів гривень, а цьогоріч заплановано 35 мільярдів. На жаль, частина цих коштів іде на обігрів повітря, бо понад 50% енергії не доходить до громадян через застарілість систем постачання або ж втрачається в будівлях, бо в них не утеплено стіни, під’їзди, покрівля. Про це сказав віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Група аналітиків і юристів опрацьовує питання створення Фонду енергоефективності, монетизації субсидій та системи взаєморозрахунків між учасниками ринку. До реформування енергоефективності має долучитися вся урядова система за підтримки вищого політичного керівництва держави.

«Наше завдання — якнайшвидше перетворити субсидії на інвестиції, ліквідувавши існуючий демотивуючий чинник. Ми маємо захистити тих, хто не може сплачувати ринкову ціну за газ, і допомогти тим, хто хоче провести енергоефективні заходи», — цитує слова урядовця його прес-служба.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua