"Як повернути вкрадене"

18 березня 2016

Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо особливостей повернення в дохід держави грошових коштів, валютних цінностей, державних облігацій, казначейських зобов’язань, дорогоцінних металів та/або каміння, інших цінностей та доходів від них до ухвалення вироку суду. Цікаво, що навіть після кількох попередніх голосувань депутати «Опозиційного блоку» та групи «Відродження» не дали жодного голосу «за», повідомляє УНІАН.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив, що для доопрацювання законопроекту до другого читання буде створено робочу групу за участі депутатів і фахівців, зокрема міжнародних.

Правозастосування закону стосуватиметься злочинів з розкрадання, створення злочинного угруповання і чистої корупції у вигляді хабара. Тобто йдеться лише про тих, хто був державними службовцями і перебувають у державному розшуку принаймні шість місяців, а не простих громадян. Повернення стосуватиметься лише цінностей, які зберігаються у банківських установах.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua