"Як правильно підготуватися до зимових холодів"

28 грудня 2015

Зима настає. Після ледь не весняної погоди, наближається різке похолодання. Такі перепади погоди небезпечні і не лише для нас, тож, слід підготуватися до зимових холодів. Із плюс одинадцяти — у мінус одинадцять. В Україні починається справжня зима.

Різка зміна температури — стрес для організму, а будь-який стрес — це удар по імунітету. Тому слід допомогти організму пережити цей період — одягатися тепло і комфортно. «Утеплювати ноги, носити зручне та невузьке взуття. При зниженні температурі можна надіти зайву шкарпетку. Ми маємо ховати від холоду руки, тому що переохолодження рук загрожує бронхітами», — радить лікар.

А ще терапевти стверджують, що взимку слід забути про дієти. «Зараз краще не зменшувати масу тіла. Пережити грудень-січень, пережити новорічні свята. А красою займатися в лютому», — каже фахівець.

Потурбуватися слід і про шкіру. Лікар-дерматог і косметолог Ірина Ковальчук радить ретельно обирати крем — взимку перейти тільки на живильний. І навіть якщо сонця не видно, не забувайте про захист від ультрафіолету.

Але найголовніше, про що не можна забувати — центр терморегуляції нашого організму на маківці. Тож носіть шапку.

Нагадаємо, що цього тижня в Україну прийшло різке похолодання. За даними Укргідрометцентру, у зв'язку з ультраполярним вторгненням арктичного повітря 28-29 грудня відбудеться зниження температури повітря вночі та вдень до 1...9 градусів морозу.

ТСН 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua